11.09.2017

Zlato i tri bronce naših na Forza Openu

Zagreb - Sjajnu najavu za Europsko prvenstvo do 17 godina, koje je na rasporedu krajem studenog, priredili su hrvatski reprezentativci na FZ Forza Zagreb U17 Openu, koji je proteklog vikenda odigran u dvorani Sutinska Vrela. Zlato i tri brončane medalje osvojili su reprezentativci Inga Sadaić, Luka Ban i Josip Meglić u vrlo jakoj konkurenciji zagrebačkog turnira. Izvješćuje Neven Rihtar.

Inga Sadaić okitila se zlatom u konkurenciji parova s partnericom iz Srbije Marijom Sudimac. Njih su dvije slavile protiv drugih nositeljica u finalu - Martine Corsini i Chiare Passeri iz Italije. Inga je zlatu u parovima pridodala broncu u pojedinačnoj konkurenciji, gdje je poražena od kasnije pobjednice i svoje partnerice u parovima - Marije Sudimac.

Isti scenarij doživio je i Luka Ban, koji je u polufinalu zaustavljen od kasnijeg pobjednika Enrica Baronia. Ban je dobio prvi gem, a onda nesretno izgubio drugi 23:25, nakon čega je Talijan okrenuo meč u svoju korist. Da je bilo samo malo više sreće, Luka je mogao stajati na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja.

Ban i Meglić uzeli su broncu u igri parova, nakon što su u još jednom dramatičnom susretu izgubili od Slovaka Antoške i Horaka.

Spomenimo i da je mješoviti par Meglić / Sadaić zaustavljen od kasnijih pobjednika Grinblat / Zintsidou u tijesnom meču četvrtfinala na tri gema.

Od preostalih hrvatskih reprezentativaca do 17 godina starosti spomenimo nastupe Ire Misir, Barbare Janičić, Borne Vadlje i Vite Buchbergera. Jedinu pobjedu ostvario je Vadlja, koji je zaustavljen u 2. kolu od Poljaka Cimosza.

Nakon međunarodnog turnira slijedi nastup u Hrvatskom kupu, a potom put vodi reprezentativce u inozemstvo.


nazad