03.05.2017

Purgeraši u Meranu na starim stazama

Merano - Nakon što ih deset godina nije bilo na međunarodnom turniru u Meranu, purgeraši su pokazali da nova  generacija igrača posjeduje kvalitetu, koja je došla do izražaja u srazu s njemačkim, austrijskim, talijanskim i češkim igračima. Izvješćuje predsjednik kluba Zlatko Šavor.

Roko Pipunić je pokazao da je u samom vrhu europskih  igrača do 11 godina osvojivši prvo mjesto pojedinačno u konkurenciji 21 igrača. To je samo slijed njegovih dosadašnjih odigranih finala na zadnja tri turnira istog karaktera (TEM Youth Int., Medvode Forza Youth., Srebrna žogica Lendave). Roko je prvom mjestu do 11 g. dodao i drugo mjesto u muškim parovima do 13 g. igrajući s klupskim partnerom Ivanom Korundom. Odličnom prikazanom igrom u konkurenciji 11 parova potvrdili su status drugog nositelja turnira.

Odlična igra  Frana Pipunića, koji je u kategoriji do 17 g. pojedinačno, uz dvije pobjede, ušao u četvrtfinale turnira je za svaku pohvalu.  Ipak mu je na kraju  prvi nositelj Simon Ofner bio prejak protivnik. Filipu Pipuniću je u kategotriji juniora zamalo izmaklo četvrtfinale turnira. Da je bilo malo više sreće u drugom meću protiv Austrijanca, uz prikazanu dobru igru, Filip je mogao ići dalje.

Moramo spomenuti uspjeh i ostalih hrvatskih igrača koji su nastupili na turniru.  Lucija Trgovac (BK Medvedgrad) je u pojedinačnoj konkurenciji  juniorki osvojila drugo mjesto, dok su  igrači iz Zagreb Maksimira Ivan Gotesman i Sunčica Sertić zauzeli treća mjesta u sve tri igrane konkurencije do 15 g. – pojedinačno, muški par, ženski par i mješoviti par.

Veseli nas, da se hrvatski badminton i dalje uspješno prezentira i u mlađim kategorijama u Europi. Čestitke svim igračima na pokazanoj igri i zalaganju kroz cijeli turnir i zahvala svim roditeljima što su omogučili našim igračima da sudjeluju na turniru. Fotografije s turnira dostupne su na našem Faceu.


nazad