09.10.2017

Naši juniori uspješni i u Slovačkoj

Trenčin - O nastupu naših na Slovak Junioru izvješćuje odbornik Danijel Zadravec. Uz izostanak Luke Bana Hrvatska je na ovom turniru nastupila sa pet igrača (Sadaić, Meglić, Čerjan, Grubić i Zadravec). Iako je bilo nekih zdravstvenih problema na terenu su igrači pokazali odlične igre te ostvarili vrlo zapažene rezultate. Zbog predstojećeg ekipnog dijela Svjetskog juniorskog prvenstva izostala su možda neke jače zemlje no to nimalo ne umanjuje ostvarene rezultate samih igrača.

 

Najbolji rezultat je ostvario naš mladi mješoviti par Sadaić/Meglić koji je osvojio broncu pobjedama u tri vrlo neizvjesna meča opravdavši tako svoj nositeljski status. U samom polufinalu je možda izostalo malo sportske sreće da bi rezultat bio još i bolji. Drugu svoju broncu Inga Sadaić ostvarila je u konkurenciji ženskih parova sa suigračicom Marijom Sudimac (Srbija), koje su pokleklnule tek u polufinalu pred puno iskusnijim parom Gynga/Polanc.

 

Od ostalih rezultata treba spomenuti Josipa Meglića koji je u pojedinačnom dijelu odličnim igrama otišao do trećeg kola gdje je u neizvjesnom meču izgubio od nositelja Looa (Estonija). Grubić i Zadravec su ispali u prvim kolima pojedinačnog dijela trunira. U konkurenciji muških parova naš par Grubić/Zadravec izgubili su u četvrtfinalu od estonskog para kao i par Meglić/Papai koji su izgubili od Slovenaca. U konkurenciji žena pojedinačno Mia Čerjan je zaustavljena u drugom kolu od Chillon (Španjolska) dok je Inga Sadić izgubila u prvom kolu od Sudimac (Srbija).

 

Sveukupno gledano bio je ovo dosta uspješan vikend za naše igrače koji su ponovno osvajali medalje i tako nastavili niz uspješnih rezultata na badmintonskim terenima. U prilogu i na Facebooku dajemo slike slavodobitnika i cijele CRO-ekipe ne turniru.


Dokumenti

nazad