02.10.2017

Nakon Češke Luka Ban osvojio i Slovačku

Trenčin - Već drugi tjedan zaredom Luka Ban pokazuje da je jedan od najboljih mladih igrača Europe. Nakon Češke, Luka je pokorio i i turnir Europskog kruga do 17 godina u Slovačkoj! U finalu je s 21:19, 21:16 bio bolji od najboljeg igrača Austrije i prvog nositelja turnira - Nicolasa Rudolfa. Izvješćuje Neven Rihtar.

Ban je kroz cijeli turnir pokazao visoku razinu igre, koja je kulminirala u samom finalu protiv najjačeg suparnika u turniru, kojeg je ostavio bez pravog odgovora na sjajnu igru i taktiku koju je pripremio sa svojim trenerom Igorom Čimburom. Drugi zaredom osvojeni turnir donijet će i novi skok na rang ljestvici (trenutno 3.).

Medaljom su se okitili i Inga Sadaić te Josip Meglić. Oni su u konkurenciji mješovitih parova osvojili srebrnu medalju, nakon što su uzbudljivom finalu poraženi od poljske kombinacije Kordek / Kwasnik 21:19, 22:20. Bio je to još jedan dobar turnir za najbolji hrvatski juniorski miks.

Recimo da je Inga zapela u četvrtfinalu protiv Grkinje Sotiriou, koja je uvjerljivo slavila rezultatom 2:0. Meglić je svoj nastup u pojedinačnoj konkurenciji završio u 3. kolu, dok je u paru s Banom zapeo u četvrtfinalu.

Od ostalih hrvatskih igrača koji su nastupili jedino su Ira Misir i Barbara Janičić ostvarile pobjedu. Ira je zaigrala u 2. kolu pojedinačne konkurencije, baš kao i u paru s Barbarom. Bolja je u singlu bila Nizozemka Amy Tan, kasnija pobjednica turnira, dok su od naše kombinacije u parovima bolje bile Ruskinje s 2:1 u gemovima.

Na turniru su još nastupili Vito Buchberger, Borna Vadlja, Luka Črep, Sunčica Sertić i Dunja Štrbenac.  


nazad