17.04.2017

MP Hrvatske - četiri medalje naših

Zagreb . U Domu sportova je 13. - 16. travnja 2017. godine održan Victor Croatian International, međunarodno prvenstvo Hrvatske koje svake godine okuplja vrhunske igrače iz cijeloga svijeta koji u Zagrebu hvataju bodove za svjetsku rang ljestvicu. Ovogodišnje izdanje okupilo je igrače iz 30 zemalja koji su se natjecali u 5 disciplina (muškarci i žene pojedinačno, muški i ženski parovi te mješoviti parovi). Na turniru je nastupilo 16 hrvatskih igrača, a osvojili smo čak 4 medalje! Dio hrvatskih igrača zaustavljen je prvog dana turnira u kvalifikacijama, ali većina igrača je igrala u glavnom dijelu turnira.

U muškom singlu imali smo dva predstavnika u glavom ždrijebu. Zvonimir Đurkinjak bio je postavljen za prvog nositelja i došao je do finala turnira gdje je izgubio od Finca Lehikoinena, koji je u prvom kolu turnira svladao našeg Filipa Špoljareca.
Kod pojedinki najdalje je dogurala Maja Pavlinić, koja je iz kvalifikacija došla do polufinala turnira. Pri tome je u četvrtfinalu pobijedila 4. nositeljicu turnira Huser iz Švicarske. Katarina Galenić izgubila je od prve nositeljice Tomalove u osmini finala.

U ženskim parovima su dva naša para dospjela do četvrtfinala (Galenić/Pavlinić i Dragčević/Drvodelić). U muškim parovima su naši igrači bili najuspješniji, u finalu su se sastali Đurkinjak/Hölbling i Čimbur/Samatcha. Đurkinjak i Hölbling pobijedili su Čimbura i njegovog partnera s Tajlanda Samatchu te je time Zvonimir Đurkinjak obranio naslov u muškim parovima.

Donosimo i popis pobjednika. a više informacija i pokoja fotografija nalaze se na našem Facebooku.


nazad