23.11.2017

EPMJ 2017. - naši do 2. mjesta u skupini

Prag - Hrvatska badmintonska reprezentacija do 17 godina starosti osvojila je drugo mjesto u skupini VI. Europskog ekipnog prvenstva u Pragu! Unatoč uvjerljivom porazu od Škotske (1:4), naši su reprezentativci, uz pomoć Austrije, zaključili ekipni dio natjecanja između 9. i 16. mjesta. Javlja izbornik juniora Neven Rihtar.

Austrija, koju smo prvog dana pobijedili s 4:1, slavila je protiv Slovačke s 3:2 i pomogla Hrvatskoj da u krugu tri reprezentacije sa po jednom pobjedom i dva poraza bude najbolja! Naši su reprezentativci u krugu tri reprezentacije bili na +2, Slovačka je ostala na 0, a Austrija na -2. Hrvatska se smjestla u gornji dom europskog poretka, a iza nas su ostale reprezentacije s daleko dužom badmintonskom tradicijom poput Mađarske, Slovenije, Belgije, Španjolske, Švicarske i Finske! 
 
Jedini bod Hrvatskoj u dvoboju protiv Škotske donio je Luka Ban, koji je uvjerljivo slavio protiv Alastaira Campbella 21:15, 21:16. Ira Misir izgubila je tijesni prvi gem od najbolje igračice škotske reprezentacije (21:19), imala je vodstvo na intervalu, a onda se nakon njega njezina igra, ponajviše zbog manjka iskustva, raspala. Tri parska meča pripala su Škotima i to prilično uvjerljivo. Jedino su priključak držali Josip Meglić i Inga Sadaić, ali protiv mješovitog para koji se s pravom može nadati i medalji na Europskom prvenstvu jednostavno nije išlo. Borna Vadlja imao je vatreni debi za reprezentaciju do 17 godina protiv ponajboljeg muškog para Europe u godištu do 17 godina. Apiliga i Pringle slavili su s 21:15, 21:6. Ira Misir i Inga Sadaić ipak nisu mogle puno protiv daleko uigranijih i boljih igračica parova - Rachel Andrew i Rachel Cameron. 

U petak je dan odmora za naše igrače, jer se igra završnica ekipnog dijela turnira. Pojedinačni dio započinje u subotu, a prvi će na teren miksevi i to u večernjim satima.


nazad