29.11.2017

EPMJ 2017. - kratki osvrt izbornika Rihtara

Hrvatska reprezentacija do 17 godina vratila se s Europskog prvenstva koje se od 21. do 29. studenog održalo u Pragu. Dva poena nedostajala su da se hrvatska ekspedicija vrati s medaljom oko vrata. Osvrt na nastup daje izbornik juniora Neven Rihtar.
 
Inga Sadaić i njezina partnerica iz Srbije Marija Sudimac zaustavljene su u četvrtfinalu parova, nakon što su od njih bolje bile Šveđanke Urell-Wang. Bilo je 21:14, 19:21, 21:19 za švedski par, koji je potom zaustavljen u polufinalu od kasnijih pobjednica iz Turske - Ercetin-Erdem. 
 
Luka Ban nije imao svoj dan u 3. kolu protiv Rusa Lebedeva, koji se u konačnici dokopao brončane medalje. Bio je to jedan od njegovih slabijih mečeva ove sezone, koji se nažalost dogodio u pogrešnom trenutku. Ostali reprezentativci ostvarili su više manje očekivane rezultate nakon objavljenog ždrijeba, a oni su nažalost naša trenutna realnost. Prostora za napredak ima jako puno, no za taj napredak potrebno je više stručnog rada sa svim igračima, a posebno s najboljima koji predstavljaju Hrvatsku.
 
Hvala svim igračima na korektnoj suradnji tijekom boravka u Pragu i hvala izborniku seniora Igoru Čimburu koji mi je bio velika pomoć i podrška na Europskom prvenstvu.

nazad