13.04.2017

EJP - drugi, i posljednji, dan

Mulhause - S Evropskog juniorskog prvenstva javlja izbornik Neven Rihtar. Drugi dan pojedinačnog dijela Europskog juniorskog prvenstva u Francuskoj bio je ujedno i posljednji za našu malu reprezentativnu ekspediciju. Upisana su tri poraza iz isto toliko mečeva, što znači da hrvatskih predstavnika u turniru više nema. Lucija Trgovac izgubila je od Latvijke Liane Lencevice 21:14, 21:17. Trema na ovako velikom turniru uzela je danak u ključnim trenucima drugog gema kada se lomio rezultat. Lucija nije bila ništa slabija od suparnice, ali se u najbitnijim trenucima drugog gema potkrala pogreška previše. 
 
Filip Jagar nije imao svoj dan i nije uspio iznenaditi 9. nositelja iz Ukrajine, Danila Bosniuka. Izgubio je vrlo glatko s 21:14, 21:6. Veliki broj neiznuđenih pogrešaka glavni je razlog ovakvog rezultata, pogotovo u drugom gemu. Zadnji meč odigrali su u muškim parovima Dominik Doko i Filip Jagar protiv jako dobre danske kombinacije Daniel Lundgaard / Jesper Toft. Bilo je 21:13, 21:14 za Dance. Naši dečki nisu odigrali slabo, ali vidjela se razlika u potkovanosti suparnika. Danci su iskontrolirali igru na mreži i igru u prva tri udarca u poenu i tu leži razlog njihove pobjede.
 
Ovakvi rezultati ne trebaju biti obeshrabrujući, već upravo suprotno - motivirajući. Kao izbornik preuzimam odgovornost na sebe što se tiče rezultata, jer vjerujem da će kritika biti. Isto tako sam motiviran da se buduće pripreme za velika natjecanja dignu na višu razinu i da se općenito hrvatski badminton podigne na razinu više. O tome više kad se vratimo u Hrvatsku.
Hvala svima koji su podržali naše igrače, jer su oni dali apsolutno sve od sebe da ostvare rezultat na svom posljednjem velikom natjecanju na kojem nastupaju kao juniori.  

nazad