Dobitnici nagrada Saveza

Dobitnici Obljetničke nagrade Saveza (ustanovljena 2001.) i Godišnje nagrade Saveza (ustanovljena 2013.), s obrazloženjima

OBLJETNIČKA NAGRADA


2001.
- u povodu desete obljetnice osnutka Saveza, 18. travnja:

  Andrea Jurčić - Igračica BK Zagreb Maksimir, za devet uzastopnih pojedinačnih naslova nacionalne prvakinje i pregršt drugih titula u domaćim natjecanjima, te stoga što je iznimnim sportskim talentom održavala razinu vrsnoće u vremenu u kojem hrvatski badminton još nije mogao izgraditi vlastitu međunarodno priznatu kvalitetu.

  Božidar Denžić
- Badmintonski volonter i podupiratelj, za nesebičnu novčanu i logističku podršku kojom je pomogao da se prebrode mnoge poteškoće u radu Saveza, te osigurao uvjete za stalan stručni rad u Savezu.
  Marinko Šišak - Predsjednik Zagrebačkoga badmintonskoga saveza, za doprinos kojim je, na osnovu svoga stručnog i moralnog autoriteta, omogućio da badminton u sportskim institucijama Zagreba i Hrvatske vrlo brzo stekne programski i statusni položaj kojime mu je omogućen brz i uspješan razvoj.


2002. - u povodu desete obljetnice prijema Saveza u evropsku i svjetsku federaciju, 10. svibnja

Zagrebački badmintonski savez - Za osobite zasluge u izgradnji i razvitku gradskoga badmintona te za uspostavu organizacijskih i razvojnih standarda koji predstavljaju zamašnjak razvitka hrvatskog badmintona i njegovu najbolju prezentaciju na međunarodnome planu.

2006.
- u povodu 15. obljetnice Saveza

  Mješoviti par Neven Rihtar - Maja Šavor
- za pobjedu u Evropskom juniorskom kupu 2003-4. čime je ostvaren najveći dotadašnji uspjeh hrvatskoga badmintona i prva medalja sa velikih natjecanja.

2011.
- u povodu dvadesete obljetnice osnutka Saveza, 18. travnja

  BK Medvedgrad 1998 Zagreb - Najuspješnija sportska udruga u dotadašnjoj povijesti Saveza.

2012.
- u povodu dvadesete obljetnice prijema Saveza u evropsku i svjetsku federaciju, 10. svibnja

  Mješoviti par Zvonimir Đurkinjak - Staša Poznanović - Nositeljima najvećeg rezultata u povijesti našega badmintona, trećeg mjesta u Evropskom kupu 2011. i 2012. godine, koji je došao kao kruna iznimne karijere na domaćem i međunarodnom planu. Njihovi rezultati odraz su kvalitete i kontinuiteta i time primjer svim hrvatskim badmintonašima koji žele ostaviti trag u međunarodnom badmintonu.

  Sutkinja Ivanka Pokorni - Za dosegnut iznimno visok međunarodni sudački status, koji je - kao jedinog hrvatskog sudačkog dužnosnika - čini redovnom sudionicom najvećih badmintonskih priredbi evropske i svjetske razine.
2012.
- u povodu dvadesete obljetnice osnutka kluba

BK Međimurje Čakovec
- za osobit doprinos razvoju Saveza i badmintonskoga sporta u Hrvatskoj.
2016. - u povodu petnaeste obljetnice osnutka kluba 

logopurgerBK Purger Zagreb - za osobit doprinos razvoju Saveza i badmintonskoga sporta u Hrvatskoj.


nazad