Poziv na utrku Mliječna staza
27.07.2017

Zagreb - UNICEF 9. i 10. rujna priređuje humanitarnu sportsku priredbu namijenjenu zaštiti dojenčadi: utrku Mliječna staza. Opširnije na stranicama UNICEF-a.


Mlađi juniori putuju u Ankaru
27.07.2017

Hrvatska reprezentacija i izaslanstvo Saveza putovat će na mediteranski samit u Ankari (23-30. listopada). Naša vrsta mlađih juniora nastupit će na Mediteranskom kupu u svrhu priprema za mlađejuniorsko prvenstvo Europe koje će se održati u Pragu ove godine. Uz natjecanje održat će se i kamp u novootvorenom nacionalnom centru u Ankari. U sklopu ankarskog okupljanja održava se i sastanak COMEBA-e na kojem će biti prisutan i predsjednik našeg Saveza.


Međunarodni obrazovni programi u sportu
26.07.2017

HOO obavješćuje o održavanju seminara SEMOS i SEMOS Plus u organizaciji Međunarodne akademije sportskih znanosti i tehnologija (AISTS). Opširnije na stranicama AISTS-a.


SportFest poziva na suradnju
26.07.2017

Sport Fest je sajam sporta, ali - kako tvrde organizatori - i mnogo više od toga. Riječ je o manifestaciji koja će se održati na Zagrebačkom velesajmu od 5. do 8. listopada, a cilj joj je objediniti strast prema sportu i zdravi način života. te spojiti sportske profesionalce, klubove, udruge i saveze s entuzijastima, lokalnim i državnim institucijama. HOO je savezima proslijedio poziv organizatora na suradnju, a više o svemu na stranicama Sportfesta.


Đurkinjak u BEC-ovom centru izvrsnosti
21.07.2017

BEC na svojim stranicama objavljuje da se naš najbolji igrač Zvonimir Đurkinjak od 1. rujna priključuje Centru izvrsnosti u danskom Holbaeku. Bit će to važna stanica u pokušaju našeg reprezentativca da se kvalificira na OI 2020. Opširnije na stranicama BEC-a.


Odluke predsjednika Saveza
10.07.2017

Prema Statutu Saveza, članak 44 (4) predsjednik Saveza Galjer donosi sljedeće odluke:


Pravilnik o priznanju inozemnih stručnih kvalifikacija
06.07.2017

HOO dostavlja na znanje Pravilnik o priznanju inozemnih stručnih kvalifikacija iz područja športa koji je danom objave u Narodnim novinama, 24. svibnja 2017. godine stupio na snagu.


Zaštita od vrućine i preporuke pedijatara
06.07.2017

Ministarstvo zdravstva dostavilo je Središnjem državnom uredu za šport Protokol o postupanju i preporuke za zaštitu od vrućine i Stručno mišljenje Hrvatskog pedijatrijskog društva u svezi s izlaganjem djece suncu i vrućinama i preporuke za smanjenje rizika.


Evropski tjedan sporta - dopis DUS-a
04.07.2017

Ponavljamo travanjski dopis Središnjeg državnog ureda za sport, vezan uz Evropski tjedan sporta, ali ovaj put s novim rokom prijave - 15. srpnja - kako bi se aktivirao što veći broj saveza i klubova. Dopis je u privitku.


R. Galjer u povjerenstvima BEC-a
03.07.2017

Predsjednik Saveza Ratko Galjer na nedavnoj je sjednici Ravnateljskog odbora BEC-a izabran u dva povjerenstva BEC-a - u Komercijalno povjerenstvo i u Povjerenstvo za vrhunski sport. Ova povjerenstva imaju dogodišnji mandat, od 1. srpnja ove do 1. rujna 2019. godine. Izbor Ratka Galjera kompliment je ne samo našem predsjedniku nego i Savezu, a nesumnjivo će otvoriti mogućnost našeg većeg utjecaja u upravi BEC-a.