EP - naši završli nastup na Prvenstvu
28.04.2016

La Roche sur Yon - Treći nositelji bili su ipak prevelika prepreka za naše igrače u današnjem programu Evropskoga prvenstva. No ne bez otpora. Zvonimir Đurkinjak u borbi za četvrtfinale pružio je još jednu izvrsnu partiju protiv igrača iz svjetskog vrha. Marc Zwiebler (Njemačka) branitelj je naslova evropskoga prvaka, a danas mu je trebalo pedesetak minuta da se nakon Đurinjakovog osvajanja prvog gema vrati u turnir. Na kraju 19:21, 21:12, 21:14 za Nijemca. Dobar otpor naš muški par Đurkinjak-Hoelbling u drugom je kolu pružio Englezima Ellisu i Langridgeu u meču koji su Englezi dobili 21:14, 21:10. Izgleda uvjerljivo, ali meč je trajao preko 40 minuta. Time je naš nastup na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu završen. Poveznice:


EP - naš par prošao u II. kolo
28.04.2016

La Roche sur Yon - Zvonimiri su brzo otpravili Norvežane Kristensene u prvom kolu muških parova na Evropskom prvenstvu - 21:8, 21:12. No današnji dan našima donosi ozbiljne kandidate za medalju. Zvonimir Đurkinjak igra protiv branitelja naslova, Nijemca Zwieblera (3*), a  par Đurkinjak-Hoelbling, također protiv trećih nositelja, Engleza Ellisa i Langridgea, 21. na svjetskjoj ljestvici. Poveznice:


Odluka stegovnoga suca Saveza
27.04.2016

Stegovni sudac Saveza Hržić donio je stegovnu odluku, u privitku


EP - Đurkinjak u osmini finala
27.04.2016

La Roche sur Yon - Pobjedom nad Slovencem Utrošom Zvonimir Đurkinjak plasirao se u osminu finala Evropskoga prvenstva u kojem ga sutra čeka pobjednik iz meča u kojem branitelj naslova Zwibler igra protiv Šveđanina Borga. Naši danas igraju i muški par u kojem Đurkinjak i Hoelbling čekaju Norvežane. Opširnije u izvješću na portalu HRT-a.


EP - prvi dan
26.04.2016

La Roche sur Yon - Prvi dan Evropskoga prvenstva donio je slab utržak. Miks Čimbur - Poznanović morao je predati meč zbog Čimburove ozljede, a Dorotea Sutara poražena je od Mađarice Sarosi. Sutra startaju Đurkinjak i Hoelbling, prvi u singlu, a potom zajedno u paru. Poveznice:


EKMJ - podmladačko MP Srbije, poziv
26.04.2016

Novi Sad - Susjedi pozivaju na svoj Serbian U17 & Youth International, koji će se održati od 17. do 19. lipnja. Posebno napominjemo da je turnir do 17 godina u sastavu Evropskoga kupa mlađih juniora 2016. Prijave su do 17. svibnja. Istodobno igra se i turnir za mlađe kategorije, čiji je rok prijava 7. lipnja. Opširnije informacije na stranicama natjecanja.


Izvješće sa sastanka Balkanskog saveza
26.04.2016

Podčetrtek - Uz sjednicu Badmintonske Evrope održanu prije desetak dana u Sloveniji, sastali su se i predstavnici Balkanskog badmintonskog saveza. Zaključke, u prvome redu raspored balkanskih prvenstava za ovu godinu, dajemo u privitku. Predstavnik Hrvatske na sastanku bio je predsjednik Saveza Ratko Galjer.


Zagreb GP Open - poziv
26.04.2016

Zagreb - Peti rekreativni međunarodni turnir Zagreb GP Open održava se ove subote. Radi se o jednom od najjačih rekreativnih turnira u regiji sa, sad već petogodišnjom, tradicijom. Organizator poziva klubove da pošalju svoje aktivne igrače za koje je namjenjena kategorija „Elite“. Poziv je u privitku.


Pozivi na turnire u Osijeku i Varaždinu
25.04.2016

Proljetna je špica sezone pa ne čudi da se natjecanja održavaju na sve strane. Pozivi za zanimljive turnire otvorene i natjecateljima i rekreativcima stigli su nam iz Osijeka i Varaždina:
Osijek - BK Osijek, klub osnivač Saveza, svježi dobitnik Obljetničke nagrade Saveza, i sam obilježava 25 godina postojanja. Tim povodom Osječani priređuju međunarodni Pannonia Open koji će se održati 28. svibnja, poziv je u prvitku.
Varaždin - BK Kaj priređuje drugi Kaj Open. Turnir je na rasporedu 18. lipnja, a informacije se nalaze na klubskim stranicama


EP - naši otputovali za Francusku
25.04.2016

Zagreb - Hrvatski reprezentativci otputovali su jutros na Evropsko prvenstvo koje se održava od 26. IV. do 1. V. u La Rocheu sur Yon. Našu ekipu predvodi izbornik Jurčić, a nastupaju, po konkurencijama: