Podsjetnik - prijave na čakovečki turnir do sutra
27.05.2015

Čakovec - Podsjećamo da je sutrašnji dan posljednji za prijave na Čakovec CO Youth International. Poziv je dostupan u rubrici Izdvojeno.


Sportaši jednodušno protiv nacrta ZOS-a
26.05.2015

Zagreb - Na današnjem Saboru hrvatskog sporta koji je okupio dvjestotinjak predstavnika nacionalnih i lokalnih sportskih saveza te drugih sportskih dužnosnika jednodušno je odbačen Nacrt novoga Zakona o sportu. Prema očekivanju, mane Nacrta - koje je pokazala dosadašnja javna rasprava - nisu ni ostavile prostora za bilo kakav drugi zaključak. Opširnije u izvješću HTV-a.


Zapisnik i odluke XIII. sjednice UO-a
26.05.2015

Zapisnik i odluke XIII. sjednice UO-a donosimo u rubrici Akti > Akti Upravnog odbora.


HOO mijenja proceduru s Atlasom
26.05.2015

S obzirom da su u dosadašnjem načinu poslovanja s agencijom „Atlas“ uočeni problemi vezani uz pravovremenu naplatu računa jer pojedini nacionalni sportski savezi nisu pravovremeno podnosili Programske zahtjeve za putovanja, ovim putem HOO dostavlja izmijenjenu proceduru vezanu uz poslovanje Agencijskih poslova HOO-a i agencije „Atlas“. Uputa glavnog tajnika HOO Čopa u privitku


Promjena pravila i kalendara evropskih kupova
25.05.2015

Već smo pisali o tome da je Badmintonske evropska konfederacija, kao posljednja od kontinentalnih federacija, prihvatila BWF-ova pravila za određivanje uzrastnih kategorija. O tome je, između ostaloga, raspravljao i Upravni odbor Saveza na posljednjoj sjednici. No, ne radi se samo o pukom administrativnom usklađenju, nego ova promjena zadire u neka sistemska pitanja koja se ne vide na prvi pogled.


EPH 2015. - Medvedgrad očekivano prvi
24.05.2015

Osijek - S Ekipnoga prvesntva Hrvatske za 2015. godinu izvješćuje Željko Šnur. Natjecanje održano u dvorani Zrinjevac okupilo je 4 ekipe iz tri kluba. Prema očekivanju naslov je ponijela ekipa Medvedgrada 1998 Zagreb koja je u završnom susretu pobjedila prvu ekipu Osijeka rezultatom 4-1. Treće mjesto je osvojila druga ekipa domaćina ispred ekipe Požege koja je prvi put nastupila na jednom natjecanju u organizaciji Saveza. Pobjednička ekipa nastupila je u sastavu: Dora Drvodelić, Staša Poznanović, Igor Čimbur, Borna Drvodelić. Rezultati:  


EK - Pavlinić do glavnog turnira
23.05.2015

Madrid - Maja Pavlinić probila se do glavnog turnira pojediniki na Međunarodnom prvenstvu Španjolske. U prvom kolu poražena je od Bjeloruskinje Zaitsave nakon tri gema i pedesetak minuta igre. Zaitsava je pak u idućem kolu odigrala skoro puni sat protiv druge nositeljice Bugarke Zečiri i pala u produžetku trećeg gema. Opširnije na turnirskom semaforu.


Novosti iz HOO-a
23.05.2015

U utorak 26.o.m. HOO priređuje Sabor hrvatskog sporta, javnu tribinu koja bi trebala ukazati barem na neke neuralgije trenutnoga stanja u našem sportu kao i na problematična mejsta novoga Zakon o sportu


EK - Pavlinić u Madridu
21.05.2015

Madrid - Međunarodno prvenstvo Španjolske, turnir Evropskoga kupa, aktualna je postaja na putu za Rio. Maja Pavlinić jedina je naša predstavnica. Najavu turnira pratimo na stranicama BE-e, a rezultate na turnirskom semaforu.


Odluka izbornice kadeta - Nation to Nation
21.05.2015

Na poziv Upravnog odbora izbornica kadeta Petrinović donijela je odluku da se sponzorski iznos tvrtke Grubić d.o.o., namijenjen financiranju rada mlađih dobnih skupina, iskoristi za nastup kadetske reprezentacije na turniru Nation to Nation u Pečuhu, u studenom ove godine.