EJP - Doko i Jagar prošli
31.03.2015

Lubin - Početak pojedinačnoga dijela na Evropskom juniorskom prvenstvu 2015. donio je promjenjivu sreću našima. Mješoviti par i pojedinci zapeli su nažalost na prvim postajama, ali su se dobro držali muški i ženski par u rovovskoj borbi za sutrašnji program. Dominik Doko i Filip Jagar svladali su sa 2:1 Norvežane Jorgensena i Morka, a Dora Drvodelić i Dorotea Sutara do posljednjeg metka su se nadjačavale sa češkim parom Svabikova-Fuchsova i posustale u produžetku trećeg gema. Sutra startaju i naše glavne uzdanice, ženski par Galenić i Pavlinić, protiv Mađarica, dok Doku i Jagara čekaju Škoti.


Troje naših spremno za Baku 2015. - čeka se HOO
31.03.2015

Kvalifikacije za prve Evropske olimpijske igre - Baku 2015. završile su objavom najnovije svjetske jakostne ljestvice. Sa zadovoljstvom bilježimo da su sve tri odnosne točke iz Plana rada za ovu godinu ispunjene i da su, sukladno obavijesti koja je upravo stigla iz BE-e, kvalifikacijski plasman u Baku ostvarili:


Odluka direktora Saveza - međunarodni turniri Saveza
31.03.2015

Sukladno Statutu Saveza, točka 6.2 (VII) direktor Saveza Miščević donio je odluku o raspisivanju natječaja za međunarodne turnire Saveza:


EJP - Španjolci prvaci Evrope!
30.03.2015

Lubin - Možda bi u naslov trebalo dodati "senzacionalni" ili barem "neočekivani", ali badmintonska nacija koja u svom posjedu ima svjetsku seniorsku titulu, ne može biti iznenađenje na juniorskom kontinentalnom vrhu. Španjolci su najprije s 3:2 eliminirali Dansku, a potom istim rezultatom i pobjednike naše skupine Engleze - svladali su, dakle, prve i druge nositelje (u četvrtfinalu i treće nositelje, Nijemce!).


PH kadeta 2015. - tri zlata Sadaić
28.03.2015

Čakovec - Tri zlata Inge Sadaić prva je, premda ne i neočekivana, vijest sa Kadetskog prvenstva Hrvatske 2015. održanoga u prirednji BK Međimurje u Čakovcu. Naime, Sadaić je bila prva nositeljica u sva tri slučaja, a svoje su nositeljske pozicije većinom ispunili i Meglić i Cvijanović, najuspješniji u konkurenciji muškaraca. Jedini koji se "oteo ždrijebu" bio je muški par Ban-Ivčević koji je naslov uzeo kao 3/4 nositelj. Novi kadetski prvaci Hrvatske su:


EJP - za kraj 2:3 protiv Austrije
28.03.2015

Lubin - Poraz od 2:3 protiv Austrije ostavio nas je na dnu II. skupine, čime je za naše završio ekipni dio natjecanja. Bodove za naše osvojile su Pavlinić kod pojedinki i ženski par Drvodelić-Sutara. U drugom susretu naše skupine Englezi su sa 3:2 svladali Švedsku i izborili četvrtfinale protiv Rusije. Završnica ekipnoga dijela na rasporedu je sutra i u ponedjeljak.


Odluke direktora Saveza - dopuna Cjenika, TS za ZL
28.03.2015

Sukladno Statutu Saveza, točka 6.2 (VII) direktor Saveza Miščević donio je sljedeće odluke:


EJP - s Engleskom poraz, ali ne bez otpora
27.03.2015

Lubin - Ovih 1:4 protiv Engleske nije neočekivano, pa tim više cijenimo otpor koji su pokazale naše djevojke. Sutara je u meču pojedinki pala tek u dubokom produžetku trećeg gema - 25:27 - a potom su Galenić i Pavlinić sa 2:1 svladale engleske djevojke u zadnjem meču susreta. U drugom susretu naše skupine Šveđani sigurni protiv Austrijanaca, što znači da nas sutra čeka borba za treće mjesto u skupini, dok će Englezi i Švedi odlučivati o prvom. Obzirom na promjene koje se događaju u rasporedu mečeva u internetskom prijenosu, nećemo ništa najavljivati, tek napomena da je susret s Austrijancima na rasporedu sutra u 19 h.


PH kadeta 2015. - prijave i nositelji
27.03.2015

U nastavku donosimo prijave s popisom nositelja za predstojeće Kadetsko prvenstvo Hrvatske, koje se sutra igra u Čakovcu u prirednji BK Međimurje.


EJP - izvješće izbornika nakon Švedske
27.03.2015

Nakon poraza od Švedske izbornik juniora Galjer dostavlja svoje izvješće.