"Revolucija u Riju"
22.08.2016

Komentari badmintonskog turnira u Riju neće se tako brzo stišati, a pod gornjim naslovom na stranicama svjetske Federacije komentiraju se neke značajke upravo završenog natjecanja koje moraju veseliti svakog zagovornika badmintona kao svjetskog sporta. Zlatne medalje podijelile su četiri zemlje, devet zemalja imalo je svoje predstavnike na postolju, Španjolska i Japan osvojili su svoja prva zlata, Indija ima prvo finale... S druge strane Malezija je opet ostala bez najsjajnijeg odličja, a i Kina se, vjerujemo, malo zabrinula. Članak pročitajte na portalu BWF-a.


Naše djevojke na kampu u Srbiji
22.08.2016

Kragujevac - Srbi su po šesti puta priredili međunarodni djevojački kamp, kao dio regionalnih razvojnih programa BE-e. Po prvi puta na kampu su sudjelovale i badmintonašice iz Hrvatske. Kamp je održan u prvoj polovici kolovoza, a opširnije informacije na portalu BE-e


OI 2016. - zlato Longa, bronca Axelsona
20.08.2016

Rio de Janeiro - Chen Long osvojio je pojedinačno zlato protiv Lee Chong Weija, koji tako i u trećem olimpijskom finalu ostaje na srebru, ali za ostatak svijeta vijest dana je da je Viktor Axelsen osvojio broncu u meču protiv jednog od najvećih - Lin Dana. Doista Evropa može biti ponosna na učinak u Riju. Opširnije na straicama BEC-a i BWF-a.


OI 2016. - zlato za Marin
19.08.2016

Rio de Janeiro - Fenomenalna Španjolka, dvostruka svjetska prvakinja Carolina Marin u finalnom meču svladala je Indijku Sindhu sa 2:1 i tako okrunila svoju dosadašnju karijeru zlatnom olimpijskom medaljom. I sve to sa samo 23 godine. Viktor Axelsen, međutim, nije se naigrao protiv Longa 14-21, 15-21 i borit će se za broncu protiv Lin Dana koji je jednu neizvjesnu završnicu napokon prepustio Lee Chong Weiu. No Axelsenovo vrijeme tek dolazi. Više o završnici OI na portalu BWF-a.


OI 2016. - srebro za Dankinje, bronca za Britance
18.08.2016

Rio de Janeiro - Dankinje Juhl i Pedersen poražene su u finalu ženskih parova od prvih nositeljica, Japanki Takahashi i Matsutomo u tri gema, ali nema sumnje da se radi o iznimnom rezultatu evropskoga badmintona. U muškim parovima povijesni uspjeh izumitelja badmintona: britanski par Ellis i Langridge (22. na svjetskoj ljestivici!) osvojili su broncu brotiv favoriziranih Kineza Chaia i Honga u tri gema i tako postali prvi Britanci s olimpijskom medaljom u badmintonu. Sutra se polufinalima i finalima nastavljaju pojedinačne konkurencije. Evropske oči uprte su u najvećeg favorita za žensko zlato - finalisticu Carolinu Marin u meču protiv Indijke Sindhu, te u debitanta na Igrama, polufinalista Viktora Axelsena, kojeg čeka Chen Long.


HK - II. krug veterana, poziv
18.08.2016

Po odobrenju ravnatelja natjecanja Janičića u privitku objavljujemo poziv na drugi krug Hrvatskoga kupa za veterane. Turnir će se održati 27. o.m. u Velikoj Gorici u prirednji BK VG. E-prijave:


OI 2016. - Danci drže korak
17.08.2016

Rio de Janeiro - U očekivanoj azijskoj dominaciji u završnici olimpijskog turnira Danci ipak imaju što za reći. Ženski par Pedersen - Rytter Juhl je u finalu protiv Japanki, a Viktor Axelsen igrat će u polufinalu protiv Chen Longa. Poveznice:
- turnirski semafor OI
- prijenosi na HRT-u


Rekordan broj prijava na EVP 2016.
16.08.2016

Badmintonska Evropa javlja o malom rekordu u povjesnici evropskih prvenstava: po prvi put jedno natjecanje toga ranga - a, konkretno, radi se o Evropskom veteranskom prvenstvu 2016. - bilježi više od 1000 prijavljenih sudionika. Budući se prvenstvo održava u slovenskom Podčetrteku, na samoj slovensko-hrvatskoj granici, i naši su veterani dali svoj obol ovom rekordnom odzivu. Više o svemu na stranicama BE-e.


OI 2016. - počelo razigravanje za medalje
16.08.2016

Rio de Janeiro - Na olimpijskom turniru parovi su već došli do polufinala i izravne borbe za medalje. Od evropskih parova bilježimo Britance Ellisa i Langridgea u muškom paru, kod ženskih Dankinje Pedersen i Rytter Juhl, dok u mješovitim parovima, nažalost, Evropljana nema u borbi za medalju. Pojedinci su došli do četvrtfinala - Carolina Marin te Viktor Axelsen i Rajiv Ouseph su još u igri, a obzirom da muškarci igraju upravo jedan protiv drugog Evropa će sigurno imati polufinalista. Poveznice:


OI 2016. - počinje badmintonski turnir
11.08.2016

Rio de Janeiro - Danas počinje badmintonski olimpijski turnir. Poveznice: