Dublinski skupovi - izvješće odbornice Petrinović
16.04.2014

Badmintonska evropska konfederacija održala je skupštinu, ali i neke popratne manifestacije na kojima su sudjelovali čelnici BEK-e i nacionalnih saveza okupljeni u Dublinu. Iz izvješća naše predstavnice, odbornice Petrinović, izdvajamo teme koje su očito prevladavale - javna vidljivost badmintona i sustavi obrazovanja trenera.


Portal BE-e o MP Hrvatske
15.04.2014

Portal Badmintonske Evrope izvješćuje o Međunarodnom prvenstvu Hrvatske - Victor Croatian Interantionalu - održanom prošloga tjedna i ukratko predstavlja osvajače naslova.


SJP - Pavlinić završila nastup
15.04.2014

Alor Setar - Nastupom u osmini finala Maja Pavlinić završila je svoje sudjelovanje na ovogodišnjem Svjetskom juniorskom prvenstvu. U borbi za ulazak među osam Maja je poražena u dva gema od Japanke Nadori (15, 7). Prema informacijama sa turnirskog semafora Maja se držala do 14:14 u prvom gemu, a potom je sve krenulo nizbrdo. 


SJP - Pavlinić među 16
15.04.2014

Alor Setar - Pobjedom u teškom i iscrpljujućem meču nad Francuskinjom Hoyaux (13, -18, -16) Maja Pavlinić opravdala je svoju nositeljsku poziciju i izjednačila do sada najbolje hrvatske plasmane na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Uz Dankinju Blichfeldt Maja je jedina neazijska igračica koja je došla u priliku izboriti četvrtfinale. Meč je na rasporedu danas u ranim popodnevnim satima po našem vremenu.

 


SJP - Pavlinić u III. kolu
14.04.2014

Alor Setar - Maja Pavlinić u pojedinačnoj konkurenciji nastavlja nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Maleziji. Nakon uvjerljive pobjede nad Filipinkom Geverjuan (-7, -9) Maju za ulazak u četvrto kolo čeka ogled sa Francuskinjom Hoyaux. U svom drugom nastupu Dorotea Sutara vodila je izjednačenu bitku s Meksikankom Solis, da bi posustala tek u završnici trećeg gema. U prvome nastupu dana Pavlinić i Srbin Petrović poraženi su u prvom kolu miksa, ali protiv trećih nositelja iz Koreje nije se moglo očekivati više od dobrog zagrijavanja za pojedinačni dio. Današnji rezultati.


Izbori u Badmintonskoj Evropi
13.04.2014

Dublin - Badmintonska evropska konfederacija održala je izbore za novoga predsjednika, jedno predsjedničko i dva direktorska mjesta. Novi predsjednik je Belgijanac Gregory Verpoorten, podpredsjednik "naš" kandidat, Turčin Özmekik, dok su Irac Vaughan i Francuz Serfaty preuzeli komunikacije i razvoj. Naša predstavnica u Dublinu bila je odbornica Saveza i predsjednica Zagrebačkog BS-a Lidija Petrinović.


MP Hrvatske - Danci osvojili Lučko
13.04.2014

Zagreb - Četiri od pet titula Međunarodnog prvenstva Hrvatske ide u Dansku, zemlju vječnih evropskih prvaka. Od toga su tri naslova osvojena u međusobnim finalima. Čast ostatka svijeta spasio je Nijemac Schmidt u pojedinačnoj konkurenciji, koji je u finalu svladao Austrijanca Obernosterera. Od naših predstavnika najdalje, do polufinala, došli su dva Zvonimira, Đurkinjak i Hoelbling, u muškim parovima, te Igor Čimbur i Staša Poznanović u mješovitima. Razultati finala su na turnirskom semaforu, a dodatni prozor u vrlo ugodno, premda pomalo kazališno ozračje dvorane u Lučkom, nudi naš Facebook.


SJP - pobjeda Sutare za početak
13.04.2014

Alor Setar - Hrvatska je startala pobjedom na Svjetskom juniorskom prvenstvu, koje se od danas pa do petka održava u Maleziji. Dorotea Sutara u prvom kolu bez posebnih je napora svladala Južnoafrikanku Van der Vyver (-10, -13), i sutra čeka Meksikanku Solis. Sutra kreće i Maja Pavlinić, u mješovitom paru i pojedinačno.


MP Hrvatske - bez naših u finalu
12.04.2014

Zagreb - Danska invazija na Međunarodno prvenstvo Hrvatske pomutila je mnoge planove pa tako i naših najboljih igrača: naše mediterance, nažalost, nećemo vidjeti u sutrašnjim finalima, u kojima ćemo u čak tri discipline gledati međusobne obračune danskih igrača. Naš muški par odigrao je maratonsko polufinale protiv Christiansena i Daugarda, te priznao poraz nakon tri gema. Sutrašnji program počinje u 10 sati, sa sigurnošću se mogu očekivati izvrsni mečevi, a ulaz je - ponavljamo - slobodan. Vidimo se u Lučkom na završnici ovogodišnjeg Croatian Internationala.


SJP - Kina ekipni prvak, ždrijeb pojedinaca
12.04.2014

Pobjedom od 3:0 u finalu Kina je opet osvojila Suhandinatin pokal i po deveti put okitila se naslovom juniorskog prvaka svijeta u mješovitoj ekipnoj konkurenciji. Broncu su podijelili Japan, koji je u polufinalu poražen od Kine "za prsa", i Tajland, a najbolja evropska ekipa, Danci, zadovoljila se skromnim, 9. mjestom.