BWF objavio Utrku za Rio
30.07.2015

Sukladno najavama BWF objavio je Utrku za Rio, poseban izvod iz svjetske rang-liste na kojem su igrači poredani isključivo po bodovima koje su osvojili za vrijeme izlučnog perioda. Tri mjeseca po startu kvalifikacija naši najbolji pojedinci zauzimaju 124. - Pavlinić - i 316. - Đurkinjak - mjesto na ljestvici. Poveznicu na Put za Rio dodali smo i u našu rubriku Rang-liste > Međunarodne ljestvice.


Zagrebački KIF poziva na stručni studij
27.07.2015

U privitku dostavljamo osnovne informacije za upis pristupnika na stručne studije Studijskog centra za izobrazbu trenera Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (SCIT) u akad. 2015./16. godinu u jesenskom roku. Dodatne informacije u tajništvu.


BWF upotpunjuje igračke profile
27.07.2015

U želji da upotpuni podatke o igračima u svojoj bazi BWF je od nacionalnih saveza zatražio da dostave dodatne informacije o svojim internacionalcima. Dopis Thomasa Lunda dajemo u privitku te molimo sve na koje se odnosi da tražene podatke čim prije dostave u tajništvo


Poziv zainteresiranima za prirednju tečaja ST-a
23.07.2015

Badmintonska Evropa poziva zainteresirane za organizaciju tečaja za tutore programa Shuttle Time - uvjeti su u privitku. BE je iznimno zadovoljna razvojem ovoga programa o čemu svjedoči i članak na portalu.


Podsjetnik - rok iz Pravilnika o godišnjoj nagradi
21.07.2015

Podsjećamo na 1. kolovoza, rok za podneske prema Pravilniku o godišnjoj nagradi Saveza (vidjeti Akti > Akti Upravnog odbora).


Balkansko prvenstvo mlađih juniora - poziv
20.07.2015

Srbski badmintonski savez poslao je poziv za Balkansko prvenstvo mlađih juniora (1998. i mlađi) koje će se igrati u Novom Sadu od 27-30. kolovoza. Domaćini pokrivaju troškove boravka za 13 osoba po svakoj ekipi. Poziv je u privitku.


Kalendar i novi NP odgođeni do rujna
17.07.2015

Budući Upravni odbor Saveza do sada nije izvršio usklađenje s novim pravilima Badmintonske evropske konfederacije, a nakon ostavke direktora Saveza sjednicu nema tko sazvati, nisu se mogle realizirati ni zadaće vezane uz rokove s početka sezone. Naime, ravnatelj natjecanja procijenio je da u Natjecateljskom pravilniku za prošlu sezonu nema odgovarajućer pravnog uporišta za odluku o Kalendaru domaćih natjecanja za razdoblje 2015-16. Stoga će se usklađenje provesti tek nakon prve skupštine Saveza (koja se mora održati do 30. rujna) i tada će UO Saveza donijeti NP za 2016. godinu, a ravnatelj natjecanja Kalendar za 2016. čime će se otvoriti i natječaj za domaćinstva. U međuvremenu u rubrici Natjecanja objavljujemo izvod iz međunarodnog kalendara za razdoblje 1. srpnja 2015. - 2016.

 

 


Zagreb Youth Open 2015 - poziv
17.07.2015

Zagreb - BK Zagreb Maksimir poziva na Otvoreno podmladačko prvenstvo Zagreba koje će se održati 12. i 13. rujna u dvorani u Podsusedu za konkurencije od u9 do u17. 


Radionice UZUVRH-a vezane uz novi ZoU
16.07.2015

Novi Zakon o udrugama zamišljen je kao alat kojim bi se u važan dio javnoga života zemlje unijelo više reda i transparentnosti. Tu ambicioznu zadaću usklađenja naše prakse s načelima EU udrugama nastoji olakšati Ured za udruge Vlade RH. U toj namjeri Ured priređuje radionice za čelne ljude udruga, a jedna takva, nedavno održana u Vinkovcima, bila je posvećena Uredbi kojom se regulira financiranje programa udruga. U privitku donosimo prezentaciju: prvih 13 stranica općenit su uvod u novi ZoU, a potom slijedi razrada same Uredbe.


Sabor donio izmjene Zakona o sportu
15.07.2015

Nakon što je prijedlog novog Zakona o sportu javna rasprava u sportskim udrugama gotovo jednodušno odbacila, Sabor je danas, nesporedno uoči ljetne stanke, po žurnom postupku donio izmjene postojećega ZoS-a. Za one koje tema zanima, u poveznici donosimo današnji dokument, a komentara će svakako biti.