Obavijest glavne tajnice
02.09.2014

Glavna tajnica Šavor obavješćuje da će od 20. do 29. o.m. koristiti drugi dio godišnjeg odmora. Stoga se mole svi koji u to vrijeme trebaju usluge tajništva da se jave do 17. o.m.


Zapisnik i odluke X. sjednice UO-a
01.09.2014

Zapisnik i odluke nedjeljne sjednice Upravnoga odbora Saveza, održane u Velikoj Gorici, objavljujemo u rubrici Akti - Akti Upravnog odbora.


SP - Carolina Marin svjetska prvakinja!
01.09.2014

Kopenhagen - Senzacionalna vijest optrčala je jučer badmintonski globus. Carolina Marin, 21-godišnja evropska prvakinja u finalnome je meču svladala olimpijsku prvakinju Li Xuerui sa 2:1 i tako osvojila svjetski naslov. Mlada Španjolka na taj način postavila je novi miljokaz u evropskoj badmintonskoj povijesti i dokazala da se može i protiv najjačih azijskih igračica. 


Odluka sudačke povjerenice - sudac za EPME
31.08.2014

Sudačka povjerenica Pokorni donijela je odluku da će hrvaski sudac na kvalifikacijskom turniru Evropskog prvenstva mješovitih ekipa biti Antonio Lovrić.


Dalmatinska liga pred početkom
31.08.2014

Okupljanje badmintonaša na Plesu predsjednik SRU Arka g. Matko Milunović iskoristio je za prezentaciju Dalamatinske lige koja je utemeljena 14. lipnja u Zadru, u sportskoj prigodi o kojoj smo već izvijestili. Ova inicijativa, od koje pokretači, a slobodno možemo reći - i hrvatski badminton u cjelini - mnogo očekuju, okupila je četiri kluba iz četiri grada: Zadar, Split, Makarsku i Dubrovnik.


Održana X. sjednica UO-a
31.08.2014

Velika Gorica - Deseta sjednica UO-a održana je danas na zagrebačkom aerodromu, u pomalo izvanrednim okolnostima, između dva leta predsjednika Saveza Galjera - onim iz Kine i onim za Dubrovnik. Između ostalih točaka UO je izrekao stegovne mjere HBK-u Max i predsjedniku kluba Kraljiću, donio manje korekcije kalendara i dodijelio domaćinstva prema dosad pristiglim kandidaturama za domaćinstvo. Zapisnik i odluke bit će objavljeni u statutarnome roku.


Vratili se mladi olimpijci
31.08.2014

Velika Gorica - Mladi olimpijci, hrvatska delegacija na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu, vratili su se danas na zagrebački aerodrom. Naše predstavnike, reprezentativku Maju Pavlinić i izbornika juniora Ratka Galjera, dočekao je i Upravni odbor Saveza, a toplom pozdravu u organizaciji HOO-a prodružili su se i mnogi sportski djelatnici na čelu s vodećim ljudima HOO gg. Matešom i Čopom. Opširnije na stranicama HOO-a.


Shuttle Time - tečaj za trenere i tutore
29.08.2014

Svjetska i evropska federacija sa zadovoljstvom obavještavaju da će se novi tečaj programa Shuttle Time održati krajem listopada u Njemačkoj. Program je usmjeren na osnovne razine trenerske poduke - dakle na trening školaraca i podmlatka, a održat će se kako za trenere tako i za tutore, dakle trenerske učitelje. U u privitku dostavljamo poziv i obrazac za prijavu. Obzirom na rok prijave molimo sve zainteresirane da svoje prijave dostave tajništvu najkasnije 9. rujna.


HOO i MZOS o novom Zakonu o udrugama
29.08.2014

Nakon nekoliko sezona u kojima nije bilo tona, a ponekad ni slike, konačno dolazi do tako potrebne komunikacije između HOO-a i Ministarstva ZOS-a. Predstavnici HOO-a susreli su se s novim čenicima MZOS-a, a među zaključcima odmah citiramo najvažniji:

 


BP U17 - podijeljene medalje
29.08.2014

Karataš - Ruumunji i Turci s po dva te Bugari s jednim zlatom obilježili su završnicu pojedinačnoga dijela Balkanskog prvenstva mlađih juniora. Naši su se probili do tri četvrtfinala, ali dalje ovoga puta nije išlo. Popis pobjednika i svi rezultati dostupni su na turnirskom semaforu. A uz natjecateljsku u dvorani u Karatašu vladala je i prijateljska atmosfera, o čemu se možete uvjeriti na našem Fejsu.