MZOS požuruje izradu plana za 2015.
30.09.2014

Prva obavijest HOO-a o roku za dostavu prijedloga financijskoga plana već je svojevrsna požurnica. Naime, kako saznajemo, Ministarstvo je prije nekoliko dana dalo HOO-u rok za dostavu prijedloga do 3. studenoga, pa je HOO rok savezima postavio na 13. listopada uz napomenu da zbog kratkoće rokova neće biti uobičajenih sastanaka sa predstavnicima saveza.


Seminar HOO-a o novom Zakonu o udrugama
30.09.2014

Zagreb - HOO će 6. listopada u 11 sati u hotelu Panorama u suradnji s Vladinim uredom za udruge organizirati seminar za nacionalne sportske saveze, županijske sportske zajednice i sportske klubove na temu novog Zakona o udrugama koji na snagu stupa 1. listopada. Novi Zakon želi osigurati veću transparentnost u trošenju sredstava iz javnih izvora a donosi mnoge promjene za ukupno 52 tisuće udruga u Hrvatskoj, posebno na području upravljanja, nadležnosti, odgovornosti te financijskog planiranja i izvještavanja.


EJK - Još tri dana do MJP Hrvatske
30.09.2014

Poreč - U petak počinje naše najveće podmladačko natjecanje - Međunarodno juniorsko prvenstvo Hrvatske. Odziv je solidan, ždrijeb je spreman, nadamo se što boljem učinku naših mladih internacionalaca.


U Engleskoj kreće NBL
28.09.2014

U nastojanju da badminton što više približi široj publici i medijima u Engleskoj pokreću Nacionalnu badmintonsku ligu, u kojoj će se šest ekipa, sastavljenih od vrhunskih igrača, odigrati pet kola po posebnim pravilima NBL-a, da bi u majstorici najbolje četiri ekipe razigravale za pobjednika. Liga starta 6. listopada, a više informacija na stranicama BE-e.


Promjena u kalendaru za 2015.
28.09.2014

BK Osijek javlja da zbog nepovoljnog odgovora uprave osječkih sportskih objekata mora odustati od organizacije Prvenstva Hrvatske za juniore i poletarce (18-19. travnja 2015.). Stoga obavješćujemo sve zainteresirane domaćine da je natjecanje ponovo u ponudi.


XI. sjednica UO-a - poziv
26.09.2014

Na temelju Statuta Saveza direktor Saveza Miščević sazvao je XI. sjednicu Upravnoga odbora Saveza za 4. listopada 2014. godine u Poreču, uz sljedeći prijedlog dnevnog reda:


EVP - Vugrinec i Zadravec do III. kola
25.09.2014

Caldas da Rainha - Marjan Vugrinec i Danijel Zadravec probili su se do trećeg kola Evropskoga veteranskog prvenstva u Portugalu. Zajedno u muškome paru (40+), a Vugrinec i u singlu konkurencije 45+. Marjan doista može biti nezadovoljan ždrijebom koji mu je u III. kolu "podmetnuo" prvoga nositelja, Danca Oestergaarda, no pružio je vrlo solidan otpor. Rezultati naših dostupni su na turnirskom semaforu.


ZaBaT - novi korak u rekreativnom badmintonu
23.09.2014

Turbo liga, najstarije zagrebačko rekreativno badmintonsko natjecanje - kako izvještava osnivač i voditelj Tvrtko Macan - od ove sezone prestaje postojati kao cijelosezonsko natjecanje te mjesto na badmintonskoj sceni ustupa Zagrebačkoj badmintonskoj turneji ili ZaBaT-u. Organizatori različitih badmintonskih natjecanja u Zagrebu odlučili su zajedničkim snagama nastaviti tradiciju koju je 15 godina gradila Turbo liga. Turneja, iako Zagrebačka po nazivu, otvorena je svim organizatorima koji svoj turnir žele uključiti u sustav.


GO u tajništvu
22.09.2014

Kao što smo već bili najavili, ovoga tjedna naša glavna tajnica koristi drugi dio godišnjega odmora. Stoga za sve žurne poslove molimo kontaktirati sa direktorom  Miščevićem ili odbornikom Cvetnićem (kontakti u Adresaru).


HK - rezultati Aedium Cupa
22.09.2014

Dubrovnik - Premijerno izdanje Hrvatskoga kupa za ovu sezonu održano je, već po maloj tradiciji, u organizaciji BK Aedium, u dvorani Gospino polje. U nastavku dostavljamo prvoplasirane po konkurencijama i navodimo najuspješnije sudionike.