Predstavnici klubova na natjecanjima
18.09.2014

Prije početka ovosezonskih natjecanja podsjećamo na jednu pomalo zanemarenu odredbu Natjecateljskog pravilnika - članak 7.8 - koji govori o ovlaštenim predstavnicima klubova na natjecanjima. Naime, predstavnici klubova mogu biti osobe koje su za to ovlaštene statutom svoje udruge i kako takve se vode u odgovarajućim tijelima uprave, ujedno i u Upisniku udruga Saveza.


Ažurirane sudačke licence
18.09.2014

Sukladno Sudačkome pravilniku Saveza, početkom natjecateljskoga dijela sezone ažuriran je i Upisnik sudaca Saveza.


Kalendar Zagrebačke lige za školarce
17.09.2014

Zagrebački badmintonski savez usvojio je kalendar ovosezonske Zagrebačke lige, natjecanja namijenjenog školarcima. Ovo natjecanje koje je u početku, još tamo 1996. godine bilo namijenjeno zagrebačkim školarcima, u međuvremenu se proširilo na cijelu Hrvatsku te na BiH, Natjecanja se održavaju u Zagrebu i izvrsna su arena za mlade badmintonaše koji tek stupaju u natjecateljski badminton, kao i za one koji nemaju ambicija izvan školskoga badmintona. Osobito ga preporučujemo voditeljima školskih badmintonskih sekcija. Prvi turnir na rasporedu je krajem ovoga mjeseca, a raspis će biti uskoro na stranicama ZBS-a.


Dorotein mjesec u Odenseu
17.09.2014

Dorotea Sutara, zahvaljujući školarini BE-e, provela je mjesec dana u danskome Odenseu na pripremama za novu sezonu. U članku na stranicama BE-e opisuje svoja četiri naporna tjedna i korist koju su joj donijela.


Završio prijelazni rok Saveza
16.09.2014

Jučerašnjim datumom završio je ljetni registracijski rok Saveza. Molimo klubove da provjere podatke u Upisniku igrača (osobito datume rođenja) kako bismo u novu sezonu ušli sa čistopisom ovoga dokumenta.


Naši vrlo dobri na Balkanskom veteranskom
16.09.2014

O vrlo uspješnom izletu naših veterana na prelijepi Ohrid izvješćuje Lidija Petrinović. Hrvatska veteranska reprezentacija (na fotografiji) vratila se s Ohrida sa čak devet osvojenih medalja, a dodatno ističemo da su svi članovi reprezentacije osvojili poneku medalju. U vrlo dobroj organizaciji Makedonskog badmintonskog saveza Balkansko badmintonsko prvenstvo održano je od  11. do 14. rujna. Titulom balkanskog prvaka okitio se Leo Miler u konkurenciji +50 muški pojedinačno, a još jedno zlato osvojili su mješoviti par +45 Kovačić-Vurdelja.


BE prikuplja pomoć u opremi za poplavljene
15.09.2014

Badmintonska Evropa u pismu predsjednika Verpoortena obratila se članstvu s pozivom za prikupljanje opreme namijenjene članicama pogođenim proljetnim (a mogli bismo dodati - i ljetnim) poplavama: Hrvatskoj, BiH i Srbiji. Donacije bi se prikupljale na Evropskom veteranskom prvenstvu ove godine u Portugalu.


Odluka direktora Saveza - domaćinstvo natjecanja
15.09.2014

Sukladno Statutu Saveza, točka 6.2 (VII) direktor Saveza Miščević donio je odluku o dodjeli domaćinstva BK Međimurju Čakovec za sljedeća natjecanja:
- 8/9. XI. 2014., HK; II. turnir ml. juniora, kadeta i ml. kadeta te I. turnir veterana;
- 6. XII. 2014., HK; II. krug seniora te I. turnir poletaraca.


Prezentacija Aspire
15.09.2014

Split - Visoka škola za sportski menadžment Aspira u suradnji s HOO-om i Hrvatskom olimpijskom akademijom poziva na zagrebačku prezentaciju svog preddiplomskog i diplomskog (master) studija. Prezentacija će se održati u Domu sportova, 25. o.m., a poziv i prijavnica su u privitku.


Odluka izbornika juniora - prijave na MJP Hrvatske
14.09.2014

Izbornik juniora Galjer odobrio je prijave za sljedeće igrače Saveza na Međunarodnom juniorskom prvenstvu Hrvatske 2014.