Centri izvrsnosti BE-e
25.05.2016

Na godišnjoj skupštini u travnju Badmintonska Evropa predstavila je koncept centara izvrsnosti. Sada BE-a šalje poziv zainteresiranima domaćinima i ponuđačima, a uz poziv i popratnu dokumentaciju. Više informacija u tajništvu Saveza.


Međimurci pomiču rok prijava za subotnji turnir
25.05.2016

Čakovec - Zbog sutrašnjeg blagdana, te kako bi igrači mogli nastupiti u više konkurencija (pojedinačno + 2 para ), prema odluci direktora turnira rok za prijave na međunarodni turnir Čakovec CO Youth Interntional pomiče se do petka 27. o.m. do 16 h. Na turniru će se sve moći dogovoriti.


Uz rub obljetničke proslave
24.05.2016

Zagreb - Mnogo prisjećanja, anegdota, fotografija sačuvanih u Ljetopisu Zagrebačkog badmintonskog saveza, zavrtjelo se na jučerašnjoj proslavi 25. obljetnice HBS-a i ZBS-a. Obljetnica je pokrila vrijeme koje je prošlo tako brzo, a opet je bilo tako bogato sadržajem, a privela je - uz čašicu razgovora - u sjećanje mnoge poznatije i danas manje poznate aktere badmintonske povijesti, od kojih neki danas više nisu među nama.


Evropa slavi dansku titulu
24.05.2016

Pobjeda Danaca u Thomas Cupu, osvajanje naslova muških ekipnih prvaka svijeta, svakako da je vodeća tema badmintonskih medija ovih dana. Evropa je imala i ima svojih zlatnih trenutaka i na olimpijskim igrama i na svjetskim prvenstvima, ali ekipni naslov doista je priča za sebe. Više na stranicama BE-e.


Održana skupština i uručene Obljetničke nagrade
23.05.2016

Zagreb - Očekivanim izborom novog/starog predsjednika Saveza Ratka Galjera te dodjelom Obljetničkih nagrada u povodu 25. obljetnice Saveza zaokružen je današnji službeni, ali i slavljenički program na Sveučilišnome kampusu Borongaj. Skupština Saveza ujedno je prihvatila rebalans financijskog plana, iznuđen nalogom HOO-a, a nazočni su se poslije sjednica okupili u predvorju dvorane Zagreb u ugodnome druženju. Zapisnik i odluke donijet će se u statutarnome roku, a ovdje prilažemo i zajedničku fotografiju dobitnika Obljetničke nagrade s predsjednikom Galjerom (s lijeva: Silvio Jurčić, Lidija Petrinović, Nina Šarić - za Berislava Šarića - Alan Kreiziger, Ema Badjuk - za Željka Badjuka - Željko Miškulin, predsjednik Ratko Galjer).


Pokrenuta jakostna ljestvica BE-e za U17
23.05.2016

Badmintonska Evropa objavila je prvo izdanje jakostne ljestvice u konkurenciji mlađih juniora, igrača do 17 godina. Time je i Evropski kup u ovoj dobnoj skupini dobio svoj poredak. Od naših predstavnika najbolje plasmane bilježimo kako slijedi:
M: 16. Luka Ban;
Ž: 96. Inga Sadaić
MM: 38-9. Ban, Meglić
ŽŽ: 71. Sadaić
: 94. Inga Sadaić


Podsjetnik na rok za čakovečki međunarodni turnir
23.05.2016

Rok prijava za međunarodni turnir BK Međimurja Čakovec - Čakovec CO Youth International - je 26. o.m. Opširnije o turniru u ruburici Izdvojeno.


Danas skupština i proslava obljetnice Saveza
23.05.2016

Podsjećamo na današnju Izvanrednu skupštinu Saveza kao i proslavu 25. obljetnice Saveza koja će se nakon skupštine održati u Zagrebu na Sveučilišnom kampusu na Borongaju. Više u obavijestima od 18. travnja i 13. svibnja.


SP - Danci po prvi puta prvaci svijeta!
23.05.2016

Kunshan - Velika stranica u povijesti evropskoga badmintona ispisana je u završnici Thomas Cupa: pobjedom nad Indonezijom 3:2 Danci su po prvi puta postali ekipni muški prvaci svijeta. Poveznice:
- o T&C Cupu na portalu BWF-a
- turnirski semafor  
- završnica susreta na Youtubeu


Ekipno prvenstvo Hrvatske 2016. - poziv
22.05.2016

Sukladno odobrenju ravnatelja natjecanja Janičića u privitku objavljujemo poziv za Ekipno prvenstvo Hrvatske 2016. (Čakovec, 4. lipnja) Mole se predstavnici klubova/udruga da pozornost obrate na:
- način prijave/odjave i rok za prijavu/odjavu
- mjesto i vrijeme održavanja ždrijeba
- satnicu natjecanja
- ostalo.