Shuttle Time - prihvaćen hrvatski program
26.02.2015

Naš prijedlog provedbe programa Shuttle Time u 2015. dobio je odobrenje BE-e (u privitku), a s tim u vezi dobili smo i ponudu za nabavku školskih kompleta badmintonske opreme (drugi privitak). Rok za narudžbu je 20. ožujka. Pozivamo sve zainteresirane za program da se jave našoj koordinatorici Lidiji Petrinović, a više o programu može se saznati u rubrici Školski badminton > Shuttle Time.


OP Njemačke - par do glavnog turnira
26.02.2015

Mulheim an der Ruh - Naš muški par Đurkinjak-Hoelbling nastupio je na Otvorenom prvenstvu Njemačke, turniru iz serije Grand Prix Gold. Nakon kvalifikacijske pobjede nad predstavnicima Kineskog Tajpeha naši su u prvom kolu naišli na 4. nositelje, Dance Conrad-Petersena i Koldinga, i tu je, nažalost, bio kraj. U pojedinačnom dijelu Đurkinjak je ostao u kvalifikacijama. Više na turnirskom semaforu.


EJK - Galenić-Pavlinić na OJP Nizozemske
26.02.2015

Haarlem - Naš ženski par Galenić-Pavlinić kreće danas na Dutch Junior Openu, jednom od dva najjača juniorska turnira Evropskoga kupa. Djevojke u paru imaju visoku, drugu nositeljsku poziciju, a nastupit će i pojedinačno. Već u prvim mečevima čekaju ih protivnice iz jakih badmintonskih zemalja. Naše pratimo na turnirskom semaforu.


Sjednica Vijeća HOO-a - crveno svjetlo ZOS-u
25.02.2015

Zagreb - Vijeće HOO-a na današnjoj sjednici nije podržalo prijedlog novoga Zakona o sportu. Sukus je to rasprave koja se ovih dana vodila u HOO-u i nacionalnim savezima, pa tako i u našem. Opširnije o tom i drugim zaključcima Vijeća na stranicama HOO-a.


Ostavka odbornice Petrinović
25.02.2015

Članica Upravnog odbora Saveza, predsjednica Zagrebačkog badmintonskog saveza dr. sc. Lidija Petrinović podnijela je danas ostavku na svoju odborničku dužnost. Uz razloge osobne prirode, dr. sc. Petrinović posebno ističe želju da se ubuduće više posveti projektima iz nadležnosti stručnoga povjerenika, dužnosti koju također obavlja. Podsjetimo, radi se u prvom redu o programima Shuttle Timea i CES-a, ali i o upravo započetoj suradnji sa Sportskim učilištem, dakle o programima koji su nesumnjivi prioritet Saveza. Čelnici Saveza zahvalili su dosadašnjoj odbornici na doprinosu radu Upravnog odbora i poželjeli uspjeh u budućem radu u Savezu.


Obavijesti ravnatelja natjecanja
25.02.2015

Ravnatelj natjecanja Janičić obavješćuje da su seniorske rating-liste objavljene na stranici Saveza (rubrika Rang liste > Rating ljestvica). Radi preglednosti osvojenih bodova igrača i igračica na pojedinom turniru, uvedene su kratice:


Odluka direktora Saveza - materijalni troškovi
24.02.2015

Sukladno Statutu Saveza, točka 6.2 (VII) direktor Saveza Miščević donio je odluku kojom se u Materijalne troškove Saveza unosi izdatak od 200 kn mjesečno za čišćenje i održavanje ureda Saveza.
Obrazloženje: odluka se donosi zbog žurnosti budući da je HOO ukinuo službu za čišćenje ureda i prostora NSS-a, te će Savez zajedno s Golfskim, Boćarskim, Moto-savezom i Savezom sinkroniziranog plivanja zajednički plaćati troškove održavanja.


Odbornici se očitovali o prijedlogu ZOS-a
24.02.2015

Na poziv HOO-a odbornici Saveza razmotrili su novi prijedlog Zakona o sportu koji je nedavno dostavljen Savezu. Već i sama žurba kojom zakonodavac gura prijedlog kroz proceduru nije dobrodošla, a zaključak je da ta žurba neće prodnijeti kvaliteti samog Zakona. U očitovanju, poslanom HOO-u, naglašena su dva razloga zbog kojih bi trebalo doraditi ovaj prijedlog: 


Na današnji dan... prije 25 godina
24.02.2015

Na današnji dan prije točno četvrt stoljeća, 24. veljače 1990. godine, u Zagrebu je održano prvo službeno badmintonsko natjecanje iz formalno jugoslavenskog, a zapravo slovenskoga natjecateljskog kalendara. Te nedjelje u dvorani MIOC-a na Jordanovcu BK Zagreb organizirao je C-turnir Kupa, na kojem su uz slovenske igrače nastupili i zagrebaši, ali - dakako - bez većeg uspjeha. Zanimljivost tog turnira jest da je na prigodnom egzibicijskom meču, nastupio i tadašnji reprezentativac, a danas uspješni veteran Marjan Vugrinec. Uz ovo prisjećanje prilažemo i članak s fotografijom koji je odmah sutradan objavljen u Večernjaku.


Odigrano II. kolo Zagrebačke lige
23.02.2015

Zagreb - Drugo kolo Zagrebačke lige, natjecanja namijenjenog osmoškolcima, obilježio je dobar odziv školaraca. Osobito su - masovnošću i kvalitetom - iznenadili debitanti iz Novske. Više o natjecanju na stranicama Zagrebačkog badmintonskog saveza.